Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

11ena edició del Cinema Ètic

El proper dijous 19 a les 17h es celebra la 11ena edició del Cinema Ètic, organitzat pel Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital de Palamós. Aquest any la temàtica escollida son les voluntats anticipades i la importància de poder exercir el principi d'autonomia.Aquest any la temàtica escollida son les voluntats anticipades i la importància de poder exercir el principi d'autonomia.

Es visualitzarà el documental Alma, nominat com a millor curtmetratge documental als premis Goya, que explica la situació d'un pacient de 34 anys que pateix una malaltia neurodegenerativa i la manera com ell i la seva família afronten i gestionen aquesta complexa situació.

A la taula rodona, comptarem amb la presència de la Dra. Esther Limón, metgessa de família i experta en bioètica, que ens aproparà a la temàtica des d'una visió professional i de la Sra. Mireia Boya, qui en la seva etapa com a política va estar molt lligada a la regulació de l'eutanàsia i al dret a morir dignament. Ens donarà la visió com a pacient ja que al 2018 va ser diagnosticada d'Esclerosis Múltiple.

Us adjuntem el cartell i l'enllaç on hi podeu trobar tota la informació.

Data i hora:
19/05/2022
17:00
Lloc:
Carrer Hospital 17-19, 2n pis, Palamós
Jornada sobre Violència vicària: La protecció dels i les menors víctimes de violència masclista

Aquesta jornada, organitzada per la Unitat d’Investigació en Execució Penal i l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista, pretén ajudar a reconèixer aquesta violència per poder-la prevenir. Es presentarà una recerca que ha estudiat com millorar les mesures de protecció existents pels menors víctimes de violència masclista i la seva proposta de reformes per augmentar la seguretat dels infants. També es coneixerà com afecta als infants la violència que pateixen i, específicament, com es gestionen aquests casos en seu judicial i en les visites parentals supervisades dels Punts de Trobada.

El termini d'inscripció finalitza el 24 de maig.

Data i hora:
26/05/2022
09:00
Lloc:
Online
Jornada sobre el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) en dones

El 28 de maig, en motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, la Regidoria de Promoció de la Salut, conjuntament amb les d’Ensenyament, Igualtat i Joventut, ha organitzat una jornada enfocada al coneixement i la conscienciació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) femení per donar visibilitat a les nenes, noies i dones amb TEA. Es tracta d’una acció formativa a través de la qual s’oferirà informació per conèixer i comprendre el perfil femení del TEA, i les diferències bàsiques amb el perfil masculí. La jornada, dirigida per quatre psicòlogues especialistes en TEA de Somni Psicologia, comptarà amb diversos testimonis per tal d’apropar-nos a la realitat de les persones amb TEA i de les seves famílies. Es farà a la Sala Cultural Maria Roser Carrau, de 10 del matí a 2 de la tarda.

 

Inscripció prèvia a través d’aquest formulari 

Data i hora:
28/05/2022
10:00
Lloc:
Vilassar de Mar
Enquesta: Anàlisi de l'ús de la mentida terapèutica per part dels treballadors/es socials

Aquest qüestionari està dissenyat per a l'estudi i l'anàlisi de l'ús de la mentida terapèutica per part dels treballadors/es socials amb persones amb deteriorament cognitiu i forma part d'un projecte de recerca d'una tesi doctoral d'un treballador social del Col·legi de Madrid.

Totes les preguntes han estat supervisades i analitzades pel Comitè d'Ètica d' Investigació de la Universidad Complutense de Madrid.

Data i hora:
30/05/2022
09:00
Lloc:
Online
Enquesta sobre Treball Social i Serveis Socials

Aquest qüestionari forma part del Treball Final de Grau d'una estudiant de la Universitat de Barcelona, que tracta sobre el coneixement que té la ciutadania respecte al Treball Social i els Serveis Socials, i com afecta aquesta imatge pública a la pròpia pràctica del Treball Social.

Data i hora:
30/05/2022
09:00
Lloc:
Online
Màster d'Acció Social i Educativa en la justícia per la UB

Aquesta formació es realitzarà en modalitat semi presencial al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona. Es pot cursar el màster complert o mòduls de forma independent, acreditats individualment (amb reconeixement com crèdits lliure elecció).

Les pràctiques només es poden cursar com a part del màster complert.

En cas de matricular el màster disposant de mòduls acreditats prèviament , es reconeixen els crèdits cursats sense cost addicional.

Trobareu més informació clicant aqui

Data i hora:
06/06/2022
20:00
Lloc:
Online
Formació - Ètica aplicada als Serveis Socials. Formació d'aprofundiment

Aquesta activitat formativa segueix el model de continguts que recomana el Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya per tal de poder formar part d’un Espai de Reflexió Ètica en Serveis Socials.

L’objectiu del curs és dotar als i les professionals de les habilitats per a l’abordatge de problemàtiques ètiques de l’àmbit dels serveis socials, que tinguin la capacitat d’analitzar i resoldre casos pràctics en profunditat, així com construir codis ètics i codis deontològics.

La docència és a càrrec de Marcel Cano Soler, professor d’ètica i filosofia política a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, professor de bioètica en diferents centres i tutor del Grau Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Rovira Virgili –Universitat Oberta de Catalunya.

Aquesta activitat formativa té un cost per alumne de 206€, subvencionat en la seva totalitat pel Departament de Drets Socials.

Més informació i inscripcions al següent enllaç

Data i hora:
08/06/2022
9:00
Lloc:
Online
Dixit
Diputació de Barcelona
La Intercol·legial