Congrés de Serveis Socials Bàsics

 

IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats (2021)

 

El 16 i 17 de setembre es va celebrar el IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats que vam organitzar conjuntament els Col·legis de Pedagogia (que liderava l'organització en aquesta edició), Educació Social, Psicologia i Treball Social. 

Un exitòs Congrés que va comptar amb més de 500 professionals de l'àmbit social, presencials al Palau de Congressos de Girona i en streaming, que sense perdre de vista el lema d'aquesta edició “Dependències al llarg del Cicle Vital. Enfortiment i Autonomia”, van debatre i reflexionar també sobre la crisi social i econòmica provocada per la covid-19, la situació i model dels Serveis Socials, les necessitats de la ciutadania i la situació dels i de les professionals i el desplegament del Pla Estratègic de Serveis Socials 2021-24.

 

III Congrés de Serveis Socials Bàsics (2018)

 

 

 

 

Els passats 17 i 18 d’octubre de 2018 es va celebrar el III Congrés de Serveis Socials Bàsics, organitzat pel Col·legi de Treball Social, conjuntament amb els col·legis d’Educadores i Educadors Socials, Pedagogs i Psicologia. Sota el lema “Acompanyament professional, transformació col·lectiva”, més de 750 professionals dels serveis socials es van aplegar a la Farga Congress per reflexionar sobre la situació actual i de futur dels Serveis Socials Bàsics, i sobretot, sobre quin ha de ser el paper dels i les professionals.

 

Un Congrés amb història

Aquestes trobades van començar l'any 1997 com unes jornades, de les quals es van fer 9 edicions. L'any 2014 es va apostar per modificar el format i transformar les jornades en un Congrés bianual, que permet a les i els professionals de diferents disciplines però vinculades al món social tenir un espai de trobada i de reflexió conjunta per tractar temes d’interès per al dia a dia.