La supervisió és un instrument de treball que permet millorar la praxis professional, a partir d’un procés de treball personal i/o grupal, mitjançant tècniques d’anàlisi i reflexió de la pràctica professional en un determinat context. És una oportunitat per a la reflexió i el pensament i permet potenciar les seves capacitats i competències professionals.
Conscient de la importància de la supervisió, des del Col·legi de Treball Social t'oferim diverses modalitats de supervisió:
- SUPERVISIÓ GRUPAL: organitzada pel Col·legi per a les i els professionals del treball social i els seus equips perquè puguin reforçar la seva tasca i enfortir-se personalment.
- SUPERVISIÓ INDIVIDUAL: per a professionals del treball social col·legiades i no col·legiades que vulguin ser supervisades.
- SUPERVISIÓ D’EQUIPS DE TREBALL, tant d’entitats públiques com privades.
- SUPERVISIÓ INDIVIDUAL I GRUPAL PER A MEDIADORES
- SUPERVISIÓ DE SUPERVISORES: exclusiu per a persones col·legiades supervisores.
- SENSIBILITZACIÓ A LA SUPERVISIÓ: adreçades a professionals que s'hagin iniciat en el món laboral, o estiguin en actiu. Si vols més informació, consulta aquest díptic. Si vols realitzar aquest tipus de supervisió has d'omplir aquest full de sol·licitud i adreçar-lo a la Seu o Delegació on voldràs fer la supervisió.
Descarrega't el díptic sobre supervisió
Supervisió grupal
Amb aquesta consciència, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya continua el projecte de supervisió grupal a disposició dels professionals del treball social i els seus equips per tal que puguin reforçar la seva tasca i enfortir-se personalment.
Els objectius del Col·legi amb la implantació del projecte de supervisió grupal són:
- Oferir un servei adaptat a les necessitats dels treballadors/es socials i els seus equips que treballen en diferents àmbits professionals.
- Diversificar l’oferta del servei de supervisió ampliant els punts de vista a altres matèries que fins ara no s’han afrontat des del Col·legi.
- Implicar en la transferència de coneixements i pràctiques professionals a altres professionals del treball social.
- Oferir eines i tècniques personals i professionals que puguin ser útils a les persones que desenvolupen la seva pràctica professional.
- Possibilitar la reflexió i el treball en grup a partir dels punts d’interès de tots els membres que el conformen.
- Potenciar l’empoderament del col·lectiu de treballadores i treballadors socials i dels seus equips així com augmentar la seva autoestima.
Tots els supervisors i supervisores són treballadors/es socials experts en aquestes tasques porten anys realitzant supervisió i són coneixedors del camp d’acció social. En aquests moments, el Col·legi compta amb un grup de més de 20 supervisores acreditades.
Més informació, contacteu amb formacio@tscat.cat
Enquesta de supervisió 2018
El subgrup de Sensibilització de la Comissió de Supervisió del Col·legi ha realitzat una enquesta entre totes les col·legiades i col·legiats per conèixer l’estat de la supervisió i com la valoren els professionals. Un total de 500 persones, un 10% de la col·legiatura, han respost aquest qüestionari que aporta interessants dades sobre la supervisió.